کودکان محروم و گرسنه شهر و دغدغه ساختن دنیای بهتر برای آنها، دنیایی که در آن از فقر، بزهکاری و بیسوادی خبری نیست. دنیایی که کودکی در آن به جرم قتل سالها منتظر چوبه دار نمیماند. اینها از دغدغههای جمعیت دانشجویی معروفی است که 18 سال پیش تعداد داوطلبان آن بهاندازه انگشتان دو دست هم نبود. امروز درباره جمعیت دانشجویی- مردمی امام علی (ع) برایتان خواهیم گفت.
جمعیت دانشجویی امام علی (ع) چطور تشکیل شد؟
این جمعیت سازمانی مردمنهاد، مستقل و غیرسیاسی است که در سال 1378 ثبت شده است. جمعیت امام علی (ع) در دانشگاههای صنعتی شریف و تهران دفتر رسمی دارد و در سایر دانشگاههای ایران 10 هزار عضو داوطلب برای این جمعیت مشغول فعالیتاند. اولین دفتر این سازمان در محله مولوی و در سال 1384 تأسیس شد. این دفتر، «خانه ایرانی» نام نهاده شد و اکنون در برخی محلههای محروم تهران و تعدادی از شهرهای ایران 33 خانه ایرانی فعال وجود دارد. در این مراکز به کودکان کار و محروم از تحصیل خدماتی از قبیل آموزش، فعالیتهای هنری، ورزشی، پزشکی و مددکاری داده میشود. این جمعیت پس از 10 سال فعالیت در سال 2010 به عضویت شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد درآمد.
جمعیت امام علی (ع) چکار میکند؟
هدف جمعیت امام علی (ع) در یک عبارت کوتاه و گیرا خلاصه شده است: کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی. در راستای این هدف آیینهای متعددی توسط این سازمان برگزار میشود. اسامی خاصی چون آیین هفتسین برکت، آیین کعبه کریمان، آیین کوچه گردان عاشق، آیین طفلان مسلم و... همگی از فعالیتهای این سازمان هستند. آیین طفلان مسلم نام طرحی است که طی آن این سازمان تلاش میکند کودکان بزهکاری که در انتظار اعدام هستند بخشیده شده و بتوانند به جریان زندگی برگردند. در راستای این طرح انساندوستانه بینظیر، مددکاران این جمعیت به صحبت با خانواده مقتول میپردازند و کمکهای نقدی برای پرداخت دیه مقتولان جمعآوری میکنند. آیین کوچه گردان عاشق نام برنامهای قدیمی در سازمان جمعیت امام علی (ع) است که داوطلبان این سازمان مایحتاج یک ماهه خانوادههای محروم را در شبهای قدر در کیسههایی به در خانههای آنها میبرند. همچنین طرحهایی که از زنان سرپرست خانوار و دختران بیپناه حمایت میکند هم در برنامههای جمعیت امام علی (ع) است. فعالیتهای خوب و مؤثر این سازمان در طی این سالها جمعیت امام علی (ع) را به یکی از خوشنامترین و نامآشناترین مؤسسات خیریه تبدیل کرده است که در جذب کمکهای مردمی بسیار تواناست. همچنین این سازمان نهایت تلاش خود را میکند کمک به نیازمندان و خانوادههای فقیر در نهایت حفظ شأن و کرامت انسانی برای آنها باشد.
چطور به جمعیت امام علی (ع) کمک کنیم؟
اگر میخواهید در فعالیتهای انساندوستانه جمعیت امام علی (ع) سهیم شوید، کافی است به سایت این جمعیت سری بزنید. شمارهحسابهای این سازمان در سایت این موسسه بهراحتی قابل دسترساند. همچنین اگر داوطلب کمک در آیینهای مختلف این سازمان هستید، بهتر است با دفاتر این جمعیت تماس بگیرید تا از چندوچون عضویت در این موسسه خیریه به شما اطلاعات کافی بدهند.
فراموش نکنیم سازمانهای مردمنهادی چون جمعیت امام علی (ع) با کمکهای معنوی و مادی ماست که میتوانند مفید و مؤثر باشند. هر فعالیتی هر چند کوچک به این مؤسسات حتماً گرهی از مشکلات اجتماعمان را خواهد گشود.
0 دیدگاه